Sposób przygotowania

Na początek filety z kurczaka dobrze myjemy ,osuszamy i w każdych z nich nacinamy kieszonkę . Puszkę groszku otwieramy odsączamy z groszku . Groszek mielimy przez maszynkę do mięsa na gładką masę. Dodajemy do niej odrobinę soli , pieprzu i ziół prowansalskich obraną i pokrojoną w małą kostkę cebulę .. A następnie faszerujemy filety wkładając farsz do wyciętych kieszonek. I spinamy wykałaczkami by farsz nie wyleciał. Filety wkładamy do naczynia żaroodpornego . I wkładamy do nagrzanego pieca do temp 170 stopni C. I pieczemy przez około 35 minut. Następnie wyciągamy na talerze i dekorujemy upieczone filety natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !