Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier. Dodajemy skruszone drożdże

w naczyniu urabiamy ciasto.
najpierw sypiemy mąkę, szczyptę soli, 2 jajka dodajemy do tego mleko z cukrem i drożdżami oraz miękką margarynę.. Mieszamy wszystko dokładnie

Po wyrobieniu wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

po upływie tego czasu ciasto dzielimy na części i każdą z nich wałkujemy i formujemy rogaliki ponadziewane marmoladą

wierzch każdego rogalika smarujemy roztrzepanym białkiem przy pomocy pędzelka.

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15-20 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    freekate

    takie rogaliki kojarzą mi się z domem rodzinnym - proste i pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo smaczne są te rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetyczne bardzo.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Też takie lubię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !