Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, aby się nie kleił.Odcedzamy. Warzywa obieramy i kroimy na drobniejsze części. Krótko podsmażamy na patelni. Sery ścieramy na tarce. Oscypka mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem (można też dodać odrobinkę soli, jednak trzeba z tym uważać bo oscypek jest bardzo słony i łatwo z tą solą przesadzić. Makaron układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i mieszamy z sosem śmietanowo-oscypkowym :) Na wierzchu układamy pokrojoną w paseczki wędlinę oraz podsmażone warzywa. Całość posypujemy pozostałym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni aż do zarumienienia sera na zapiekance.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    lubię takie miksy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takie porządki zawsze wychodzą smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    sprytny przepis i nic sie nie marnuje! prawidlowo!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !