Sposób przygotowania

Pokrój żeberka na kawałki. Umieść w zamykanej torebce. Wymieszaj w misce składniki marynaty czyli 2 łyżki musztardy, sos sojowy, miód, ocet winny, pieprz, przeciśnięte ząbki czosnku i bulion. Dobrze połączyć. Marynatę wlać do worka, zamknąć woreczek i zostawić zeberka na min 4h w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180st. Piec żeberka przez ok 1,5 h, obrócić kilka razy w trakcie pieczenia. Następnie wyjąć zeberka na talerz a sos przelać na patelnię. Sos pogrzać, dodać do niego drobno posiekaną cebulę, przesmażyć razem, dodać łyzkę musztardy, Dodać ewentualnie wody jeśli sosu jest za mało. Włożyć zeberka do sosu, podgrzać razem. Podawać z kluseczkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Wyglądają bardzo apetycznie. Na pewno kiedyś takie przyrządzę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Super wyglądają, jak ja dawno nie robiłam żeberek...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !