Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i żurawiną w sosie beszamelowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuk
szpinak mrożony 10 dkg
czosnek 2 ząbki
żurawina 15 dkg
masło 0.5 kostki
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 0.5 l
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól
pieprz
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i żurawiną w sosie beszamelowym

Filety z kurczaka rozbijamy na cienkie placki po czym rozkładamy na nich szpinak,który wcześniej blanszujemy, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy też przeciśnięty czosnek. Posypujemy go żurawiną, zwijamy w rolady. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do brytfanny z wodą (muszą być całe zalane). Pieczemy około godziny w 130stopniach.
Sos: masło rozpuszczamy,dodajemy mąkę, mieszamy intensywnie tak aby nie przypalić, do takiej zasmażki wlewamy powolutku mleko ciągle mieszając. Przyprawiamy solą ,pieprzem, cukrem oraz gałką muszkatołową. Upieczone roladki przekrawamy ukośnie na mniejsze i polewamy je sosem, polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.07.2012 10:03
super
Juleczka20 19.03.2012 06:59
ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak