Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozbijamy na cienkie placki po czym rozkładamy na nich szpinak,który wcześniej blanszujemy, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy też przeciśnięty czosnek. Posypujemy go żurawiną, zwijamy w rolady. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do brytfanny z wodą (muszą być całe zalane). Pieczemy około godziny w 130stopniach.
Sos: masło rozpuszczamy,dodajemy mąkę, mieszamy intensywnie tak aby nie przypalić, do takiej zasmażki wlewamy powolutku mleko ciągle mieszając. Przyprawiamy solą ,pieprzem, cukrem oraz gałką muszkatołową. Upieczone roladki przekrawamy ukośnie na mniejsze i polewamy je sosem, polecam!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !