Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mąkę przesiać na środku wrobić wgłębienie. Wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżeczkę cukru i 4 łyżki ciepłego mleka.Rozczyn wymieszać,powinien mieć gęstość kwaśnej śmietany,oprószyć mąką. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Rozczyn dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrobić ciasto rękami, następnie
opruszyć mąką, nakryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce w celu dalszego rośnięcia.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajne warkocze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;))
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !