Sposób przygotowania

Z główki kapusty włoskiej ściągnąć liście. Zagotować 3 litry wody lekko osolić. Włożyć liście kapusty, obgotować 10 minut. Ściąć z liści kapusty zgrubienie uważając by nie uszkodzić liści. Kiełbaski śląskie posmarować sosem miodowym z chili, oprószyć oregano i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie spód naczynia żaroodpornego wyłożyć liśćmi kapusty. Każdą kiełbaskę zawijamy w liścia kapusty tak jak gołąbki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy rosołem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 220 stopniach ok 40 minut. Można podać kiełbaski np z ziemniakami.

mój nick muchomor

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !