Sposób przygotowania

Bakłażana umyć, pokroić w grube plastry, posolić je z obu stron i odłożyć na sito. Po kilkunastu minutach wytrzeć ręcznikiem papierowym, włożyć do foliowego rękawa i upiec lub ugotować w mikrofalówce. Woreczek rozciąć, aby para miała ujście.
Ostudzonego bakłażana posiekać niezbyt drobno i połączyć z majonezem oraz przyprawami.
Sezam uprażyć na suchej patelni, przestudzić i wsypać do bakłażana. Wymieszać i schłodzić.

Podawać jako przystawkę lub dodatek do potraw z grilla.

Komentarze

  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ciekawe
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    nietypowe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    z sezamem, ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    lubię bakłażan, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    proponuję przetestować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !