Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól do smaku
jajko 1 szt
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

Ja robię kopytka z proporcji pół na pół. Znaczy pół kg gotowanych ziemniaków mieszane z pół kg mąki pszennej. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, mielimy. Dodajmy mąkę oraz jajko, sól i wyrabiamy na jednolite ciasto. Formujemy walec z kawałka ciasta o średnicy ok 2cm. Kroimy na małe kawałki. Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju i soli. Wrzucamy do wrzącej się wody kopytka i gotujemy Ok 3 minut od wypłynięcia. Polecam z masełkiem!! smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 24.02.2012 15:54
lubię kopytka...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak