Sposób przygotowania

Z boczku odkrajmy tłustą część i kroimy na małe paski tak aby było ich 8. Łopatkę kroimy na 8 kotletów- nie za grube. Rozbijamy je młotkiem- jak schabowego. Następnie kroimy ogórki na paski- 8 części. Mi z 0,5kg mięsa wyszło 8 zrazów. Na kotlecie z łopatki układamy część ogórka oraz słoninkę(tłustą część boczku). Zawijamy to i podpinamy wykałaczkami aby się nie rozwaliły. Następnie na niedużej ilości oleju smażymy zrazy- do momentu uzyskania brązowego koloru. Podsmażone wkładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu co smażyliśmy zrazy smażymy pokrojona w kostkę cebulę. Wrzucamy ją również do garnka. Ja zalewam tą patelnie wodą z czajnika i troszkę skrobie łyżka i wlewam do garnka. Następnie zalewamy garnek wodą wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy ok 40minut. Zagęszczamy mąką i śmietaną. Zagotowujemy jeszcze i smacznego!! :))

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !