Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makrekreli i gotowanych warzyw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
majonez 3 łyżki
makrela wędzona 1
cytryna 1/2
pietruszki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makrekreli i gotowanych warzyw

Oczyszczona makrelę drobno kroimy.Przekładamy do miski.Skraplamy sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny.Marchewki,pietruszkę obskrobać,umyć i ugotować do miękkości.Ugotowane pokroić w kostkę.Przełożyć do miseczki.Dodać 3 stołowe łyżki majonezu i 2 stołowe łyżki oliwy z oliwek doprawić pieprzem.Wszystkie składniki dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak