Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Szczypiorek posiekać drobno. Mięso włożyć do miski. Do mięsa wbić jajko, dodać szczypiorek. Mięso wymieszać. Doprawić do smaku czosnkiem mielonym, solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz czosnkowym sosem chili. Wymieszać dokładnie, gdyby masa mięsna była za rzadka dodać 3 łyżki bułki tartej. Kalafiora odcedzić, osuszyć różyczki. Bierzemy porcję mięsa, robimy placuszka, układamy różyczkę kalafiora na środku i formujemy kulkę. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju z wszystkich stron.

mój nick muchomor

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Pomysłowe kulki mięsne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !