Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki. Marchewkę, pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rosół doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pietruszkę. Gotować do miękkości warzyw. Liście pokrzywy umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liście pokrzywy. Doprawić zupę do smaku pieprzem. Sosem sojowym, przyprawą do zup. Rozlać zupę na talerze, dodać po połówce jajka. Bardzo smaczna zupa, zdrowa.


mój nick muchomor

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    skąd wziąć teraz młodą pokrzywę? do maja trzeba czekać :) chyba, że ktoś ma zamrożone..
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ale ciekawy pomysł,nie wpadłabym na to że można zrobić zupę z pokrzywy... fajnie muszę kiedyś zrobić...:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !