Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i Kucharkiem. Dodajemy posiekaną cebulkę i dobrze mieszamy. Robimy kulki i gotujemy w wywarze. Gdy mięso będzie ugotowane wyjmujemy i z wywaru robimy sos: mąkę ziemniaczaną mieszamy z pół szklanki wody i dodajemy do wywaru mieszając aż nie zgęstnieje. Zmniejszamy gaz i dodajemy śmietanę oraz koperek,mieszamy,można doprawić Maggi. Najlepiej wrzucić klopsy do sosu i gotowe. Podajemy z ugotowanym ryżem,fajnie pasują buraczki :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    smakowita
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    uwielbiam takie klopsiki:))) Pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    proste i pyszne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !