Sposób przygotowania

Golonkę oraz nóżki umyć, włożyć do garnka i zalać 2,5 litra wody. Gotujemy 2 godziny. W połowie gotowania dodać marchewkę, pietruszkę seler oraz cebulę i liście laurowe. Posolić do smaku. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć do ostygnięcia. Rosół przecedzić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso obrać i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę pokroić w talarki. Natkę pietruszki posiekać. Do rosołu włożyć mięso, marchewkę pokrojoną oraz natkę pietruszki. Wymieszać razem, ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem. Rozlać do pojemniczków lub miseczek, wstawić do stężenia do lodówki.


mój nick muchomor

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobra galaretka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !