Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z mąki, mleka, i jajek robimy ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję nieco rzadszą niż gęsta śmietana.
Doprawiamy lekko do smaku szczypt soli i ewentualnie cukru.

Na rozgrzanej patelni smażymy cieniutkie naleśniki, pilnując jednocześnie aby zbytnio się nie zrumieniły.

Układamy jeden na drugim na talerzu.


Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    uwielbiam wszystko, co ze szpinakiem :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    wyglądają smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie nalesniczki to zawsze zjem i z barszczykiem do picia...
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo mi smakują takie krokiety :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię krokiety.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale super krokiety !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !