Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy dość cienko. Każdy plaster przyprawiamy solą, pieprzem , papryką . Na każdy plaster kładziemy kawałek suszonego pomidora z zalewy, ogórka kiszonego i cebuli. Zwijamy ciasno w roladki,kładziemy na rozgrzany tłuszcz , złączeniem do dołu – wtedy się nie rozpadną. Obsmażamy na ostrym ogniu z każdej strony w towarzystwie pokrojonej cebuli i p0okruszonych suszonych pomidorów. Potem podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy sparzony ,obrany i pokrojony pomidor i suszoną bazylię ,dusimy,aż pomidor się rozpadnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !