Sposób przygotowania

Fasolę przekładamy do miseczki, zalewamy letnią wodą i odstawiamy na kilka godzin. Gotujemy wywar na kości. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyszczamy i kroimy. Fasolę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około godziny. Do wywaru dodajemy warzywa, i przyprawy. Gotujemy, po około 15. minutach dodajemy fasolę. Całość gotujemy. Cebulkę podsmażamy na oleju i dodajemy do zupy. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i zasmażkę przygotowaną z tłuszczu i mąki. Doprawiamy zupę do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zupka wygląda fantastycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniała zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Wygląda przeapetycznie! A jest moją ulubioną!Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super na zimę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    dawno takiej zupy nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !