Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
kapusta biała 1/2
kostka mięsna 2 szt
wołowina gotowana 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion 1 litr
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Białą kapustę siekamy, solimy i odstawiamy na 15 min, aby zmiękła. Kiszoną kapustę wyciskamy wlewamy połowę bulionu dajemy kostkę mięsną i gotujemy do miękkości pod przykryciem. Tak samo robimy z białą kapustą. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ugotowaną wołowinę kroimy na małe kawałeczki. Ugotowane kapusty łączymy ze sobą, dodajemy upieczoną kiełbaskę, mięso, ketchup, kucharka. Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.11.2013 22:39
Dobry bigos to jest TO!
mirosława4 30.10.2013 20:44
lubię bigos a Twój zapowiada się smacznie :)
berys18 23.05.2013 10:41
bardzo lubię
Wafelek2601 07.12.2012 09:43
Uwielbiam bigos
Bożena13 15.08.2012 20:45
genialny;)
RenataZ-et 21.04.2012 21:45
ja też lubię
RenataZ-et 21.04.2012 21:45
ja też lubię
IKrakowianka 20.04.2012 21:45
bardzo lubię
tomosatomos 08.04.2012 07:47
super
zuzanna_z 01.03.2012 12:19
dobry
jeta72 18.02.2012 17:55
zjadłabym z przyjemnością :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak