Sposób przygotowania

do małej śmietany wsypujemy opakowanie zupki cebulowej w proszku i tarkujemy żółtego sera.

Tak przygotowanym sosem obtaczamy porcję kotletową karkówki i wkładamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Obok karkówki zazwyczaj układam jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaczki i cebulkę pokrojoną według uznania przyprawione przyprawą uniwersalną. Wszystko razem zapiekamy najpierw pod przykryciem ok. 35 minut, a później bez przez jeszcze około 20 minut : )

smacznego : )

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    konieczne jest gotowanie bez przykrycia ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    emylka86

    wtedy się zapiecze lepiej : )pod przykryciem będzie się cały czas dusić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    zrobię dzisiaj...ale mi ochoty narobiłaś mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    oczywiście karkówkę można poobtaczać przyprawami dzien wcześniej i wstawić do lodówki, by porządnie przeszła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !