Sposób przygotowania

żelatynę zalać 1odrobiną wody i odstawić.Następnie zalać mała ilością wrzątku i podgrzewać do rozpuszczenia,ostudzić.2Ogórki obrać,usunąć pestki i włożyć na 5min do lekko osolonej wrzącej wody.Osuszyć i zmiksować.Wystudzić.Śmietanę lekko ubić ze szczyptą soli,wymieszać z masą z ogórków,rozpuszczoną żelatyną i majonezem.Doprawić.Foremkę posmarować oliwą i wylać masę.Ostatni ogórek ubrać i plastry rozłożyć na masie,skropić sokiem z cytryny,posypać pokrojonym koprem,solą i pieprzem.Przed podaniem foremkę na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !