Sposób przygotowania

Przygotować golonkę, opłukać dokładnie, oczyścić, porcjować na części i wstawić do gotowania. Warzywa: marchew, korzeń pietruszki, seler, por oczyścić umyć pod bieżącą wodą i pokroić w cząstki i wstawić do gotowania do golonki po upływie około 1 godziny. Gotować golonkę wraz z warzywami i przyprawami, zielem angielskim, liściem laurowy, solą i pieprzem. Po upływie około 1,5- 2 godziny wyjąć mięso, odcedzić je. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i wstawić do pieczenia do piekarnika nagrzanego do temp. około 170 stopni C na około 25-30 minut. Wyjąć zrumienioną golonkę i porcjować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !