Sposób przygotowania

Opłukać pieczarki, obrać i pokroić w kostkę. Olej podgrzać na patelni, włożyć pieczarki, oraz 1 cebulę obraną i pokrojoną kostkę i wysmażyć składniki. Przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem. Podsmażyć i ostudzić. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać wodę, wbić jajko wymieszać składniki, wyrobić ciasto w jednolitą, gładką i delikatną masę, ciasto nie może być twarde. Rozwałkować ciasto i wykrawać kubkiem lub szklanką koła. Do wysmażonych pieczarek zetrzeć ser żółty i wymieszać składniki. Nakładać nadzienie na środek koła i sklejać dokładnie pierogi. Wodę zagotować z łyżeczką soli i wrzucać gotowe pierogi, następnie gotować około 4-5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pozostałe 2 cebule obrać i pokroić w kostkę zrumienić na maśle. Wyjąc pierogi, porcjować na talerzu, polać tłuszczem i cebulką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !