Sposób przygotowania

Z warzyw i przypraw ugotować wywar, dodać starte buraki, posiekany czosnek.Gotować pół godziny.Przecedzić, doprawić, dodać koncentrat(można dolać wywar z ugotowanych grzybów).Z mąki, soli i wody zagnieść pierogowe ciasto.

Zrobić farsz: pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać do posiekanych grzybów i natki, wbić jajko, wymieszać, przyprawić.Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć kwadraciki.Na każdym ułożyć nadzienie.Formować uszka, wrzucać na osolony wrzątek.Ugotować.Gotowy barszcz wlewać do talerzy, do każdego włożyć po kilka uszek.

Ekstra rada: Farszu do uszek można przygotować więcej i wykorzystać na krokiety z naleśników lub paszteciki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !