Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową oczyścić, pokroić w kostkę. Z oleju, sosu sojowego i przypraw przygotować marynatę, wrzucić wieprzowinę i marynować w zimnie 2-3 godziny.
Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę i por pokroić drobno, podsmażyć aż zmiękną, dodać mięso i smażyć aż się zrumieni. Dodać sezam, groszek i marchewkę. Pozostałą marynatę wymieszać z około 1/2 szklanki wody, podlać smażone mięso, dodać gotowy makaron ryżowy, wymieszać i dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Na koniec odparować nadmiar wody.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    to musi być pyszne!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    wygląda rewelacyjnie! wszystkie składniki lubię, nie wspominając o świetnym zdjęciu! Przepyszne musi być, spróbuję :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !