Sposób przygotowania

Kapustę z grzybami ( przepis jest w mojej księdze) podgrzewamy trochę i równomiernie rozkładamy na suchych waflach, warstwą ok 2 cm. Czekamy 20-30 min, aż wafle zmiękną i dadzą się zwijać. Dzielimy wafle na prostokąty wielkości krokietów, kapustę zsuwamy z brzegów ku środkowi, zwijamy rulony, obtaczamy je w rozkłóconym jajku i tartej bułce, smażymy na oleju na rumiano z każdej strony.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pracochłonnie ale za to smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo apetycznie te krokiety wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    ciekawa potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !