Sposób przygotowania

Z mąki, drożdży, wody, cukru,soli i oleju zagniatamy ciasto.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swą objętość, ciasto dzielimy na 10 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na nie za gruby placek.
Następnie na środku kładziemy parówkę kawałek sera i podsmażoną cebulkę lub inne dodatki.
Zawijamy w rulon i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Czekamy chwilę, aż podrosną.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Jak ktoś lubi, to może na wierzchu posypać tartym serem, który się zapiecze i doda lepszego smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Fajne i całkiem inne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ciekawy pomysł
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    moja rodzinka bardzo je lubi
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    rewelacja
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dzieciaki takie cuda uwielbiają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !