Sposób przygotowania

Kapustę przekroić na połowę i opłukać.Drobno poszatkować i przełożyć do garnka.Zalać wodą i podgotować chwilkę.Po kilku minutach dodać sól,wyciśnięty sok z cytryny (aby kapusta miała ładny kolor)i jeszcze kilka minut gotować aby była lekko twardawa.Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek ,dodając pod koniec smażenia poszatkowaną cebulę i przeciśnięty czosnek.Kapustę odcedzić,dodać przesmażony boczek, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz przyprawy.Wszystko razem wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam taką kapustę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam taka kapustę
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Chyba jeszcze nie jadłam takiej kapusty.. U mnie w domu rodzinnym się nie robiło. Ale chętnie spróbuję zrobić.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    różne wersje są tej kapustki , z boczkiem muszę spróbować
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja poproszę bez boczku
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z boczkiem to dla mnie nowość.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ja do każdej kapusty przesmażam boczek,ma wtedy dużo lepszy smak:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    zjadłabym z przyjemnością :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam do roladek i klusek śląskich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !