Sposób przygotowania

Kapustę umyć , osuszyć i pokroić w cienkie paski. Tuńczyka starannie odsączyć i rozdrobnić widelcem . Jabłka umyć , obrać i pokroić w zapałkę . Mandarynki odsączyć i pół szklanki zalewy mandarynkowej zachować . W szklanej salaterce układać warstwami kapustę , tuńczyka , mandarynki ,jabłka i orzechy. Następnie wszystko delikatnie wymieszać . Oliwę wymieszać z syropem mandarynkowym oraz sokiem z cytryny i pod koniec dodać sól , pieprz oraz ewentualnie odrobinę cukru do smaku . Tak przygotowanym sosem winegret polać sałatkę i wstawić do lodówki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !