Sposób przygotowania

mięso kroimy w kostkę, boczek w słupki.Warzywa mnyjemy i kroimy w paski. mięso i boczek smażymy 3 minuty na oleju, dodajemy warzywa, listki, pieprz, paprykę w proszku, bulion i dusimy 30 minut.następnie dodajemy smietanę rozcieńczoną z mąką i pasta paprykowa, dusimy kolejne 15 minut, doprawiamy sola i pieprzem.
ziemniaki i cebulę obieramy, ścieramy na tarce, odstawiamy na 15 minut., dodajemy jaja,mąkę i pieprz, mieszamy.
na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy porcje ciasta średnicy patelni. smażymy na rumiano z 2 stron.na gotowe placki kładziemy porcje farszu mięsnego.podajemy złożone.dekorujemy natką pietruszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny pomysł na obiad!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !