Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć najlepiej zostawić na noc. Zagotować w wodzie w której się moczyła do miękkości, odcedzić.
Kuskus zalać wrząca wodą zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciecierzycę i kuskus zmielić w maszynce lub malakserze niezbyt drobno.
Do powstałej masy dodać miętę (może być suszona), kumin i sól do smaku. Wymieszać z jajkiem, jeżeli masa będzie za sucha dodać drugie jajko. Z masy formować niewielkie kulki, lekko je na koniec rozpłaszczając.
Na głębokiej patelni rozgrzać sporo oleju, gdy będzie gorący wrzucić kotleciki. Smażyć około 10 minut aż mocno się zrumienią.
Podawać z dipem jako przekąskę lub jako dodatek do curry.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychotka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    na pewno zdrowe, musze tez kiedys poeksperymentować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !