Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Kapustę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Poszatkować kapustę i obgotować. Marchew oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do kapusty i razem gotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Wyjąć marchew i kapustę odsączyć i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na dużej patelni , dodać kapustę i marchew i wysmażyć na margarynie. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    jedno z moich ulubionych dań

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !