Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek , najpierw ubijamy pianę , gdy już będzie prawie sztywna to dajemy cukier ubijając jeszcze chwilkę, następnie dajemy żółtka , mąki obie i delikatnie musimy wymieszać . Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia , potem wylewamy ciacho i pieczemy w temp. 150 st przez 40 minut . Upieczone zostawiamy do przestygnięcia . Przygotowanie polewy: W rondelku o grubym dnie wymieszać cukier z wodą , delikatnie gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Zdejmujemy z ognia i stopniowo dodajemy połamana na kawałki czekoladę , gotowa polewa powinna być gładka i gęsta.Polać ciasto ciepłą polewą . Szybko wyrównać polewę nożem najlepiej szerokim , także na bokach ciasta i odstawiamy ciasto na ok 3 godziny aby polewa zastygła.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    proste i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto , pięknie udekorowane:)
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    świetny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    szybkie ciasto a smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawa dekoracja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !