Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać drobno posiekać,duże pomidory sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę i pokroić w małą kostkę,szpinak oczyścić i umyć sparzyć w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie aby nie stracił koloru,na patelni rozgrzać 2 łyżki masła zeszklić cebulę z czosnkiem dodać ryż i chwilę smażyć wlać 2 szklanki wody osolić wymieszać przykryć pokrywką i gotować aż cała woda się wchłonie od czasu do czasu mieszając po ugotowaniu przestudzić ryż,foremkę keksową wyłożyć folią aluminiową na folii ułożyć liście szpinaku do schłodzonego ryżu dodać pokrojone pomidory,jajka,doprawić solą i pieprzem wyrobić i wyłożyć do foremki na wierzch położyć pozostałe liście szpinaku i zawinąć końcówki folii,piec w kąpieli wodnej w nagrzanym piekarniku do 200st.ok.30min.pasztet podawać po całkowitym wychłodzeniu jego wierzch udekorować kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe jak smakuje, muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !