Sposób przygotowania

Do wody wrzucamy liść laurowy i kostkę rosołową. Zagotowujemy. Wrzucamy kapustę kiszoną. Grzyby moczymy w małej ilości wody. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Odsączone grzyby i wędliny wrzucamy do kapusty. Zagotowujemy. Dodajemy sól czosnkową, pieprz, przyprawę do bigosu i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli trzeba dolewamy wody.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    paula99926

    brzmi smacznie :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    paula99926

    brzmi smacznie :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    paula99926

    brzmi smacznie :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    mic

    od czasu do czasu lubię zjeść
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    smaczne:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Czasami gotuję kapusniak ale zapominam o dodaniu grzybów:)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jola1508

    i to bardzo :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !