Sposób przygotowania

Golonkę umyć,osuszyć wyciąć kość i natrzeć solą peklową.Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na 3-4 dni do lodówki.Codziennie jednak mięso w misce obrócić.Zapeklowane mięso chwilę wymoczyć w zimnej wodzie i osuszyć.Natrzeć papryką i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony na złoty kolor.Podlać odrobiną wody i dodać przyprawy.dusić pod przykryciem do miękkości.W razie potrzeby można podlać mięso piwem.Podczas pieczenia dodać dla poprawienia ostrości starty chrzan.

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Uwielbiam,mniam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    mmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    goloneczka palce lizać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię golonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    apetyczne danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczny sposób na golonkę.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ulubione jedzonko mojej połóweczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie takie goloneczko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !