Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem na cieńsze kawałki. Kawałki mięsa przyprawić solą i pieprzem i odstawić do lodówki. W międzyczasie pieczarki umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki, a cebulę pokroić w kosteczkę. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulkę do momentu aż się zeszkli, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu kiedy cała woda wyparuje (podczas smażenia dodajemy trochę soli do smaku). Mięso wyjąć z lodówki, położyć na kawałki mięsa usmażone, ostygnięte pieczarki i zawinąć w roladę. Następnie roladkę obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pyszne roladki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !