Sposób przygotowania

Filet umyć i osuszyć, lekko rozpłaszczyć dłonią, natrzeć lekko pieprzem i solą.
4 plasterki boczku pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano. pieczarki pokroić w plasterki, połowę dorzucić do smażącego się boczku, dodać posiekaną pietruszkę, smażyć aż zielenina zmięknie a pieczarki się przyrumienią, przyprawić obficie cytrynowym pieprzem i lekko solą.
Resztę pieczarek umieścić na dnie natłuszczonego naczynia w którym będziemy zapiekać rybę.
Filet rozpłaszczyć, na każdy nałożyć czubatą łyżkę nadzienia z pieczarek, zawinąć w roladkę. Każdą roladkę z ryby owinąć w 2 plasterki boczku, tak aby powstał pakiecik z którego nie wyleci nadzienie. Spiąć wykałaczką.

Ułożyć w naczyniu na pieczarkach i zapiekać ok. 30 minut w 200 st.
Gdy ryba jest już upieczona a boczek mocno zrumieniony pakieciki odłożyć w ciepłe miejsce, sos z ryby i pieczarki na których się piekła wlać na patelnię, dodać 150 ml. śmietanki 18% do sosów i szybko zagotować żeby zgęstniała, można doprawić pieprzem cytrynowym.
Pakieciki podawać polane powstałym sosem

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm pycha! spróbuję zrobić ale z inną rybką bo pangi nie jem :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawe połączenie,lubie pangę i lubię boczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !