Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 4 szt
rosół litr
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz trochę
śmietana 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony ze śmietaną

buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i zalej rosołem. dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i czosnek.gotuj na małym ogniu aż buraki staną się miękkie.następnie je odcedź i wyrzuć a zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. śmietanę rozprowadź delikatnie w barszczu i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.08.2012 16:15
zupełnie, jak pomidorowa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak