Sposób przygotowania

Groch namoczyć na noc w zimnej wodzie, następnie ugotować od czasu do czasu mieszając. Kiedy groch będzie prawie miękki, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, drobno pokrojony por oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować aż warzywa zmiękną. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni wraz z pokrojoną w kosteczkę cebulą i dodać do zupy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    jak w wojsku
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    dobrusia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    pyszna , ale dawno jej nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !