Sposób przygotowania

Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto. Rozwalować na cienkie placki, szklanką powycinać krążki. Przygotować farsz: zagotować 2 szklanki wody, dodać kaszę i 2 łyżki masła. Gotować ok. 15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie masła. Ostudzoną kaszę razem z serem i cebulą zemleć w maszynce do mięsa. DOprawić solą i pieprzem. Farsz nakłądać na krążki ciasta, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    jak dla mnie to rewelacja ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !