Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować (jeśli jest bardzo kwaśna przepłukać) i ugotować do miękkości. Mięso podsmażyć na patelni. Cebulę pokroić w kostkę i również podsmażyć. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól i partiami wlewać wodę i zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić. Z ugotowanej kapusty odcisnąć wodę i zmielić w maszynce na dużych oczkach. Mięso podsmażone zmielić na małym oczkach i wymieszać z kapustą. Dodać cebulę, pieprz i sól i ponownie wymieszać. Ciasto na pierogi rozwałkować, szklanką wykrawać krążki, na środek każdego nakładać farsz i zlepiać brzegi. Wrzucać na osolony wrzątek i od czasu wypłynięcia gotować jeszcze około 3-4 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Ja do wrzątku dodaję odrobinę oliwy, pierogi nabierają ładnego połysku i nie sklejają się.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mniam pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !