Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Z soku pomarańczowego, 1/5 szkl. oleju i czosnku przeciśniętego przez praskę zrobić marynatę. Zalać nią mięso i wstawić na noc do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Na tym samym tłuszczu usmażyć osączone mięso, doprawić. Bułkę tartą zeszklić na pozostałych 2 łyżkach oleju. Wlać bulion oraz marynatę osączoną z mięsa, dokładnie wymieszać. Dodać cebulkę i śmietanę, zagotować, dodać mięso. Dusić ok. 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ciekawe połączenie smaków, a że lubię mięso łączyć z owocami to chętnie wypróbuję Twój pomysł.
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne i ciekawe danie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo oryginalne smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam mięso drobiowe z owocami
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    oryginalny, ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !