Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
mięso mielone 0,5 kg
ryż 0,5 kg
sól do smkau
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1
śmietana 300 ml
Przyprawa do gołąbków do smaku
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w sosie pomidorowym

Kapustę gotujemy. Obgotowujemy ją tak aby liście łatwo schodziły z niej i nie rwały się. Kiedy kapusta jest ugotowana- zdjemujemy liście. Gotujemy ryż, tak al dente, żeby nie był za mocno ugotowany. Studzimy go i mieszamy z mięsem mielonym, 3łyżeczkami koncentratu oraz przyprawami. Zawijamy gołąbki. (mięso w kapustę). Układamy parę ostałych liści kapusty do garnka na to układamy zawinięte gołąbki i zalewamy wodą. Dotujemy tak z 30minut. Następnie mieszamy w oddzielnej szklance: 3łyżki mąki, koncentrat i troszkę gorącej wody z garnka. solimy i pieprzymy. Rozbiajmy mąkę aby nie było grudek. Wlewamy do garnka. Lekko mieszamy aby nie rozwalić gołąbków. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 16.03.2012 17:08
pychotka!
luki1984 16.03.2012 17:08
pychotka!
Jolanta14 09.02.2012 13:48
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak