Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy. Obgotowujemy ją tak aby liście łatwo schodziły z niej i nie rwały się. Kiedy kapusta jest ugotowana- zdjemujemy liście. Gotujemy ryż, tak al dente, żeby nie był za mocno ugotowany. Studzimy go i mieszamy z mięsem mielonym, 3łyżeczkami koncentratu oraz przyprawami. Zawijamy gołąbki. (mięso w kapustę). Układamy parę ostałych liści kapusty do garnka na to układamy zawinięte gołąbki i zalewamy wodą. Dotujemy tak z 30minut. Następnie mieszamy w oddzielnej szklance: 3łyżki mąki, koncentrat i troszkę gorącej wody z garnka. solimy i pieprzymy. Rozbiajmy mąkę aby nie było grudek. Wlewamy do garnka. Lekko mieszamy aby nie rozwalić gołąbków. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !