Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne sakiewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
śmietana 1/2 szklanki
mąka tortowa 1,5 szklanki
mięso mielone drobiowe 300 g
cebula biała 1 sztuka
olej 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 - 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne sakiewki

Z margaryny, mąki i śmietany zagniatamy ciasto.
Wałkujemy na stolnicy na grubość 2 mm i wykrawamy kwadraty.
Cebule drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy mięso.
Smażymy chwilę, a pod koniec dodajemy majeranek i doprawiamy pieprzem.
Studzimy.
Na każdy kwadrat ciasta nakładamy po łyżce farszu mięsnego.
Zlepiamy rogi kwadratu naprzemiennie tak by utworzyła nam się mała kopertka.
Układamy na posmarowanej olejem i posypanej mąka blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i pieczemy 15 - 20 minut az uzyskaja złotawy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.02.2014 16:19
fajny pomysł
Dorota59 19.11.2013 10:59
bardzo pomysłowe
Grazyna0211 08.11.2013 11:53
pyszne i apetyczne danie
romanrafal
romanrafal 26.05.2013 09:03
świetny przepis,super danie
Wafelek2601 04.01.2013 09:52
Rewelacyjne
Anna169Hosz 13.10.2012 19:24
Apetyczne.
Mati13 27.03.2012 09:20
pięknie wyglądają
pacpaw 09.02.2012 20:27
pomysłowe danie
Katarzyna/kate1980 09.02.2012 15:14
cudne
MAR3STA 08.02.2012 23:01
chętnie schrupałabym taką sakiewkę
olkaaa 08.02.2012 12:45
bardzo fajne
freekate 08.02.2012 05:57
apetyczne :)
msmariusz 07.02.2012 20:46
ładnie wygląda
sylwia / sytofala 07.02.2012 19:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak