Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajo, mąkę, sól, pieprz, mieszamy. Na rozgrzanym oleju pieczemy placki - wielkość dowolna - mogą być na powierzchni całej patelni, lub 1/2. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
W garnku podsmażamy mięso pokrojone w kostkę. Dodajemy cebulę drobno posiekaną, przecier, mieszamy. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy paprykę słodką oraz ostrą mieloną, mieszamy i smażymy około 2-3 minut. Po czym dodajemy do miękkiego już mięsa. Mieszamy. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz jarzynką. Tak ugotowany gulasz polewamy na placek. Podajemy z dowolną surówką, całość obsypujemy - wg uznania oczywiście - suszoną natką pietruszki. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !