Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Jest to prosty przepis, który możemy przygotować dzień przed imprezą lub rano.Smak jest dość nietypowy , i idealnie pasujący jako zagryzka na karnawałowe domówki.Ja wszystko przygotowałam w wiaderku po śledziach, można go też przełożyć do słoików, Ilość składników jest przewidziana na dużą ilość gości.

Śledzie w słonej zalewie odsączamy zalewamy zimną wodą , odsączamy , zalewamy zimną wodą odstawiamy na 10 minut, odsączamy i znów czynność powtarzamy . Jest to bardzo ważne by uzyskać idealny smak śledzia nie wolno pomijać płukania śledzi , jeśli mamy czas pozwalamy odstać się śledziom w zimnej wodzie zmieniając ją 3-4 razy.Możemy też skorzystać z gotowych śledzi w oleju bez przypraw. Aby oceniać odsolenie śledzia wystarczy odkroić kawałek przed namoczeniem spróbować i porównywać. Płaty śledziowe dzielimy na 5 cm kawałki.Zasypujemy oregano, bazylią i estragonem mieszamy i odstawiamy.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na śledzika jak znalazł...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !