Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, wystudzić. Nie obierać! Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmażyć grzyby i cebulę. Całość doprawić świeżym tymiankiem, winiakiem, solą i pieprzem.

Jajka delikatnie rozciąć wzdłuż na pół, żółtka i białka wyjąć i pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać na jednolitą masę z grzybami i cebulą. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki, całość pokryć masłem wymieszanym z czosnkową bułką tartą Prymat i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać ok. 5-10 minut w temperaturze 150ºC. Jajka faszerowane dobrze komponują się z sałatką ze świeżych kiełków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Natki nie mam, ale jajecznica ns śniadonie,bardzo wskazana.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Bardzo smaczne , lubię jajka pod każdą postacią.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda fantastycznie.
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo smakowite
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ale jaja!
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !