Sposób przygotowania

Równy, podłużny kawałek mięsa zrozumieć na tłuszczu, podlać niewielką ilością wody, osolić, posypać kminkiem, przykryć i dusić na bardzo słabym ogniu. Namoczone uprzednio na kilka godzin śliwki dodać do pieczeni razem z wodą, w której się moczyły i dusić, aż mięso zmięknie. Podawać pieczeń pokrajaną plastry, polaną sosem i przybraną śliwkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię smak kminku w mięsie też
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam, fajny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    brzmi smacznie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawa jestem smaku - nigdy nie robiłam z kminkiem, wypróbuję
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny obiadek
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    znakomita pieczeń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !