Sposób przygotowania

Ciasto na pierożki:
1 jajko
2 szklanki mąki
szczypta soli
woda gorąca

Barszcz czerwony:
Grzyby, obrany seler, cebulę,majeranek liść laurowy i ziele angielskie zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Buraki obieramy, kroimy w paseczki,dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym. Odstawiamy na 3 godziny, przecedzamy. Podawać z pierożkami.

Ciasto: z mąki, jajka, soli i odrobiny gorącej wody zagniatamy ciasto.Następnie wałkujemy i za pomocą literatki wykrawamy kółka, nakładamy farsz i formujemy pierożki.

Farsz: Grzyby moczymy,odsączamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy,siekamy i zeszklimy na maśle, dodajemy grzyby i podsmażamy na maśle, ostudzić. Dodajemy jajko,ser,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotujemy w posolonej wodzie 2-3 minuty od momentu wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    barszczyk czerwony mogłabym mieć codziennie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    uwielbiam pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna zupka
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Polecam ten przepis na świata
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    barszczyk moge pic caly czas
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cranberry

    UWIELBIAM :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Jadwiga/Jaga85

    Pyszne danie!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !